ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Povestea unui supraviețuitor din secția ATI

Publicat: joi, 16 Septembrie 2021 , ora 17.39

Instituția Prefectului a transmis un videoclip extrem de emoționant. Un bărbat care a ajuns la terapie intensivă ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 povestește prin ce a trecut și ce a făcut după ce și-a revenit.

Josef Balla, de 46 de ani, din Cluj-Napoca, spune că a luat virusul în noiembrie 2020 și, timp de o săptămână, a stat acasă, cu boala tratată prin telefon, de către medicul de familie. A luat un antibiotic, dar, după numai 5 zile nu se mai putea mișca prin casă și nu avea aer suficient și a fost nevoit să cheme salvarea.

"La UPU, am stat la coadă acolo de seara de la 10:00 până noaptea la 2:00, până s-a eliberat un pat. 60% din plămâni mi-au fost afectați, pentru că asta face covidul, oprește plămânii. Pe ATI am fost 3 zile și jumătate. N-am ajuns intubat, dar am fost la limită. Am scăpat de ventilație mecanică pentru că am purtat mască. Dacă nu purtam masca, zi-noapte, ajungeam la ventilație, adică nu puteam respira fără acel pat", a povestit Josef.

Clujeanul a rămas marcat de ce a văzut în secția ATI: "Foarte ușor se moare! Se mai discută cu el, lângă colegul de pat mai discutau asistentele cu el 5-10 minute, în 20 de minute era mort, era în sacul de nailon. Asta m-a marcat, ușurința cu care se moare… acuma ești bine, acuma în 20 de minute sau jumătate de oră te-ai schimbat și ești dus"

Din fericire, bărbatul a scăpat cu viață, însă a durat mult până să-și revină. A durat trei săptămâni până la externare, iar apoi o lună a mai folosit oxigen acasă. Josef și familia sa au căutat să se vaccineze cât mai rapid, ca să nu mai treacă prin așa încercare dificilă. Clujeanul spune că vaccinarea este singura noastră șansă să scăpăm fără să trecem printr-un calvar care ne poate marca pentru restul vieții sau ne poate ucide.

Sorin Țârcă