ACUM:
12.10
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Costul parcării la Regina Maria ar putea crește

Publicat: marți, 21 Septembrie 2021 , ora 16.20
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Taxa de parcare la Regina Maria ar putea crește substanțial.


Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre în care sunt propuse creșteri importante ale costului parcării, mergând chiar până la dublarea acestora.

Astfel, o oră de parcare ar putea crește la 3 lei, în loc de 1.50, cât este acum pe timp de zi și 1 leu, cât este pe timp de noapte. Totodată, prețul abonamentelor pentru riverani ar urma să crească de la 50 de lei pe lună, la 70 de lei lunar. În cazul altor persoane care doresc abonament lunar, prețul acestuia ar urma să crească de la 70 de lei, la 150 de lei pentru o lună, în cazul persoanelor fizice și de la 100, la 200 de lei pe lună, pentru persoanele juridice.


Un alt proiect al Primăriei propune creșterea prețurilor și pentru locurile de veci din Cimitirul Central și Cimitirul Șprenghi, ambele administrate de municipalitatea Brașoveană.

Locuitorii orașului vor putea veni cu propriile propuneri:

“Până în data de 3 octombrie, brașovenii pot veni cu propuneri de modificare sau completare a acestor două proiecte de hotărâre. O pot face pe mail-ul Municipalității infopublice@brasovcity.ro sau pot depune la Centrul Informații pentru Cetățeni aceste propuneri”, a explicat purtătorul de cuvânt al Pimăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Reprezentanții municipalității vor ține cont de propunerile cetățenilor, înainte de a înainte Consiliului Local un proiect de hotărâre care va fi supus aprobării aleșilor.

Sorin Țârcă