ACUM:
8.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Ziua Mondială a Curățeniei, marcată și de brașoveni. Cât de curat este Brașovul în ochii locuitorilor (AUDIO)

Publicat: joi, 23 Septembrie 2021 , ora 17.19
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Cât de curat este Brașovul în ochii locuitorilor

De 18 ani, în ziua de 23 septembrie, este marcată Ziua Mondială a Curățeniei.


Scopul evenimentului este de a familiariza oamenii cu ideea de protejare a naturii și a mediului înconjurător prin cele mai mici gesturi, precum acțiuni locale de igienizare, plantare sau reciclare, toate fiind menite să contribuie pe termen lung la conservarea resurselor naturale.


Ar trebui să fie „ziua curățeniei” în fiecare zi - spun brașovenii cu care colega noastră Camelia Vlad a stat de vorbă, tocmai pentru a afla ce părere au despre curățenia în oraș:


Curățenia ar trebui să fie parte din ritualul nostru din fiecare zi”, ne-a spus o brașoveancă.


Este de bun simț ca toți să ne îngrijim de bunăstarea planetei, până la urmă, și să avem un oraș frumos ca să ne fie drag să ieșim în el și să îl prezentăm și altora care vin”, a precizat un tânăr.


Firma de salubrizare cu care municipalitatea are contract și-a scos și astăzi angajații la plantare și toaletare a zonelor verzi.


Viceprimarul Sebastian Rusu a precizat însă, într-o conferință de presă, că luni va începe o amplă acțiune de curățenie de toamnă, în tot orașul:


Vom amplasa un număr total de 61 de containere de 8 mc în care cetățenii pot depozita deșeurile voluminoase rezultate în urma curățeniei din gospodăriile proprii - fac excepție deșeurile din construcții - apoi vom efectua lucrări specifice serviciului de salubrizare: măturat, cosit, greblat - pe toate căile publice, în jurul blocurilor și locuri de joacă”, a spus Sebastian Rusu.


În general, brașoveni sunt mulțumiți de cât de curat este orașul în prezent. Mai mult, mai ales tinerii spun că iau atitudine atunci când o persoană este certată cu bunul simț și aruncă gunoaiele la întâmplare (audio atașat).

Camelia Vlad