ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Folosirea trotinetelor electrice prin oraș, reglementată de municipalitate. Va exista și un serviciu de ridicări

Publicat: marți, 28 Septembrie 2021 , ora 11.09
Sursa foto: pixabay / icsilviu
Sursa foto: pixabay / icsilviu

Reguli mai clare în oraș pentru utilizatorii de trotinete electrice. Vor fi stabilite în Brașov, dacă Regulamentul de utilizare a trotinetelor electrice pe domeniul public va fi aprobat, în ședința de Consiliu Local de miercuri:


Există o serie de limitări ale utilizării acestor trotinete, astfel: cei cu trotinete electrice nu vor putea circula pe trotuare decât dacă există piste special amenajate; nu vor putea să se țină de vehicule aflate în mers, nu vor putea să transporte obiecte care prin greutatea sau volumul lor ar putea stânjeni conducerea trotinetei, nu pot să traverseze drumurile publice pe trecerile de pietoni în timp ce se deplasează pe trotineta electrică, deci trebuie să respecte aceleași reguli ca bicicliștii - se dau jos de pe trotinetă – și, la fel, nu pot să circule pe alte benzi decât cele de lângă bordură sau acostament, doar în cazul intersecțiilor unde trebuie să efectueze virajul la stânga”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Cine nu respectă prevederile va fi amendat. Sancțiunile prevăzute sunt între 200 și 2500 de lei, în funcție de gravitate. Amenzile le vor putea aplica și polițiștii rutieri, și polițiștii locali.


Mai mult, va exista și un serviciu de ridicare a trotinetelor staționate neregulamentar. Acestea vor fi înapoiate operatorului în termen de 2 zile, cu plata unei taxe de depozitare de 50 de lei pe zi.

Adina Chirvasă