ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

15 percheziții efectuate la Brașov și în Marea Britanie, la o grupare specializată în trafic de persoane

Publicat: marți, 28 Septembrie 2021 , ora 14.10
Sursa foto: IPJ Brașov
Sursa foto: IPJ Brașov
Polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. Brașov, efectuează 15 percheziții domiciliare în județul Brașov și pe teritoriul Marii Britanii, într-un dosar penal de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și trafic de minori.


“Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, în localitatea Tărlungeni din județul Brașov ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri ar fi implicați în activități de racolare, transportare, cazare și exploatare prin muncă a mai multor persoane din localitatea Tărlungeni, județul Brașov, pe care le-ar fi transportat pe teritoriul Marii Britanii, în vederea angajării. Ulterior sosirii pe teritoriul Marii Britanii, acestea ar fi fost cazate în spații și condiții insalubre, agresate fizic și obligate să presteze diferite activități în domeniul construcțiilor, de cele mai multe ori nefiind plătite”
, se arată într-un comunicat.


Sumele de bani provenite din prestarea acestor activități, în valoare de aproximativ 250.000 de lire sterline, ar fi fost însușite de către membrii grupării, în vederea achiziționării de autovehicule, bijuterii, terenuri și pentru construirea de case.

16 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor prezentate vor fi duse la audieri și pentru stabilirea măsurilor preventive pe perioada anchetei.


Camelia Vlad