ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tone de gunoaie scoase din grotele de sub Tâmpa

Publicat: marți, 28 Septembrie 2021 , ora 18.02
Sursa foto: Viorel Mihai
Sursa foto: Viorel Mihai

Tone de deșeuri - de la obișnuitele peturi, până la cărucioare pentru copii, televizoare și piese de mobilier - au fost scoase în aceste zile doar dintr-una dintre grotele de sub Tâmpa, în urma unei acțiuni de igienizare realizată cu ajutorul voluntarilor de la Salvamont, Serviciul pentru Situații de Urgență, Primărie și Comprest.


"Suntem în curățenie de toamnă în grădinile noastre, în casele noastre, pe munții noștri, și am introdus și aceste grote. A fost foarte greu - la ultima acțiune s-au strâns aproximativ 300 de saci. Dacă în mod normal dintr-o cavitate reușeam să scoatem 70-80 de saci, la ultimele două grote au strâns 300 și 300", a explicat rangerul Rezervației Tâmpa, Viorel Mihai.


Această acțiune face parte dintr-o amplă campanie de ecologizare a Rezervației Naturale Tâmpa:


Sunt câteva grote sub Tâmpa și în cadrul acțiunilor pe care le-am făcut - săptămâna trecută și săptămâna aceasta - ele au fost curățate, au fost igienizate și urmează să fie securizate. Acțiunea noastră face parte dintr-o acțiune mai veche, începută încă din vară, în urma căreia am ecologizat și sigilat 4 astfel de grote. Suntem bucuroși că, în momentul de față, cei care vin se pot bucura de o zonă curată, de un munte frumos”, a adăugat Viorel Mihai.


După igienizare, urmează partea de întreținere, spune rangerul Viorel Mihai, astfel că în zona acestor grote care nu sunt considerate obiective turistice, vor fi organizate patrulări frecvente cu ajutorul Poliției, locale și naționale.

Camelia Vlad