ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Bolile cardiovasculare sunt tot mai prezente la tineri, atrag atenția specialiștii

Publicat: miercuri, 29 Septembrie 2021 , ora 18.22
Sursa foto: pixabay / siberian beard
Sursa foto: pixabay / siberian beard
În fiecare an, în 29 septembrie, este marcată Ziua Mondială a Inimii.


Evenimentul este organizat la nivel internațional de World Heart Federation și dorește să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a populației globului asupra factorilor de risc ce duc la apariția bolilor cardiovasculare și să determine treptat o schimbare în atitudinea oamenilor față de problema adoptării unui stil de viață sănătos.


Zilnic ar trebui să avem grijă de inima noastră: să găsim timp în fiecare zi pentru noi, să facem ceva ce ne place - ținând cont și având grijă de ceilalți; să fim bucuroși când alții ne cer ajutorul și îl putem da. În fiecare zi putem face ceva pentru noi și trebuie să ne gândim la noi”, a spus cardiologul Cornelia Zara.


Alarmant este că vârsta pacienților diagnosticați cu boli de inimă este tot mai scăzută în România:


România este și ea o țară fruntață în Europa, cu incidența și prevalența bolilor cardiovasculare. Din păcate, sunt foarte frecvente și ne întâlnim cu ele în practica la tineri, care se adaptează greu stresului, și de obicei accidentele coronariene la tineri sunt mult mai dramatice decât la persoanele în vârstă”, a adăugat dr. Cornelia Zara.


Boala cardiovasculară este situată pe locul I în ceea ce privește cauzele de mortalitate în Europa, atât la femei, cât și la bărbați, potrivit Cartei europene a sănătății cardiovasculare. Este responsabilă de aproximativ jumătate din totalul deceselor, în Europa provocând peste 4,35 milioane de decese în fiecare an.


Camelia Vlad