ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Universitatea Transilvania a deschis oficial noul an. Burse de «responsabilitate civică» pentru vaccinați

Publicat: vineri, 1 Octombrie 2021 , ora 13.43
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Studenții sunt bucuroși de faptul că vor participa la cursuri fizic și nu online

20.000 de studenți au început, astăzi, noul an la Universitatea Transilvania din Brașov.

Dintre aceștia, aproximativ 5.000 sunt boboci. Cei mai mulți dintre ei sunt bucuroși de faptul că vor participa la cursuri fizic și nu online (audio atașat).


La rândul său, rectorul Universității Transilvania, prof dr. Ioan Vasile Abrudan spune că doar cu prezență fizică la ore se poate vorbi de școală.


“Începe în bănci pentru că am decis ca toată activitatea să fie față în față - așa a propus Consiliul de Administrație, iar Senatul Universității a aprobat - și cred că este momentul să revenim la viața normală care, pentru noi, înseamnă sprijinirea și îngrijirea celor care sunt afectați de coronavirus, dar vasta majoritate a studenților și colegilor noștri care sunt sănătoși trebuie să desfășoare activitatea față în față pentru că asta reprezintă, de fapt, adevărata școală” a explicat rectorul Universității Transilvania.


Universitatea brașoveană nu a impus obligativitatea vaccinării studenților, însă îi încurajează pe tineri să se imunizeze.


“Am decis în luna septembrie ca toți studenții care sunt vaccinați până la data de 1 octombrie - și vor fi cazați în cămin - să beneficieze de cazare gratuită pe parcursul lunii noiembrie, iar alaltăieri, în Consiliul de Administratie și în Senat, s-a aprobat acordarea unei burse speciale - de «responsabilitate civică» am numit o noi - respectiv 250 de lei pentru toți studenții noștri care se vor vaccina până la sfârșitul lunii octombrie”,
a adăugat prof dr. Ioan Vasile Abrudan.


Și în acest an, continuă programul „Fii în centru”, prin care studenții brașoveni vor primi burse de până la 100.000 de euro pentru proiectele care vizează dezvoltarea și digitalizarea universității.

Monica Neacșu / Adina Chirvasă