ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

22 de focare de pestă porcină în județul Brașov

Publicat: marți, 12 Octombrie 2021 , ora 15.36
Sursa foto: arhivă / radiocluj.ro
Sursa foto: arhivă / radiocluj.ro

La această oră sunt 22 de focare active de pestă porcină africană în mediul silvatic din județ.


Anunțul a fost făcut de directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, dr. Dorin Enache, la întâlnirea de lucru de la Prefectura Brașov, ședință la care au participat și reprezentanți ai gestionarilor fondurilor cinegetice de pe raza județului, alături de cei ai Universității Transilvania.


Întâlnirea a avut ca temă aplicarea unor măsuri pentru combaterea acestei boli la animale. Situația este sub control, dar rămâne totuși îngrijorătoare, a afirmat prefectul Brașovului, Cătălin Văsii:


“Din fericire, nu există focare în gospodăriile populației, iar măsurile luate (...) au făcut ca boala să nu se extindă din aceste focare. Situația rămâne totuși îngrijorătoare, de aceea, prin măsurile care trebuie aplicate, se număra declararea către DSVSA a oricăror suspiciuni de pesta porcină africană, declararea numărului real de porci mistreți de către administratorii fondurilor cinegetice, recoltarea de probe de la fiecare mistreț vânat și trimiterea acestora la laboratorul DSVSA Brașov, incinerarea sau îngroparea cu dezinfectant a organelor nefolosite de la animalele vânate”
, a spus Cătălin Văsii.


De asemenea, autoritățile publice locale trebuie să anunțe de urgență DSVSA Brașov atunci când sunt descoperite cadavre de porci mistreți pe suprafețele agricole, a adăugat prefectul Cătălin Văsii.

Camelia Vlad