ACUM:
8.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Drumuri județene din Brașov, modernizate cu finanțare prin programul de investiții „Anghel Saligny”

Publicat: miercuri, 13 Octombrie 2021 , ora 9.07
foto: CJ Brașov
foto: CJ Brașov

Patru proiecte de modernizare a unor drumuri județene au fost propuse de Consiliul Județean Brașov spre finanțare în cadrul Programului Național de Investiții "Anghel Saligny".

Cel mai amplu proiect este cel privind modernizarea drumului interjudețean DJ 105 A care conectează zona Rupea de Țara Făgărașului, iar reabilitarea va fi făcută pe aproximativ 53 km, inclusiv poduri, parapete sau trotuare.

Celelalte trei proiecte se referă la drumuri din zona metropolitană a Brașovului care totalizează aproximativ 12,8 km.

Toate aceste proiecte sunt în derulare, fiind incluse în lista de investiții a Consiliului Județean Brașov din anul 2021. Aprobarea finanțării lor din fonduri guvernamentale ar genera o economie de aproximativ 200 de milioane de lei în bugetul local.

"Am pregătit din timp documentațiile pentru aceste proiecte și le-am întocmit cu rigurozitate, iar acest lucru face acum posibilă obținerea finanțării din Programul «Anghel Saligny» pentru implementarea lor. Noi, la nivelul Consiliului Județean, ne facem bine treaba și sunt încrezător că cele patru obiective de investiții se vor regăsi pe lista proiectelor aprobate. Degrevarea bugetului destinat modernizării drumurilor pe care o vom obține cu ajutorul fondurilor «Anghel Saligny» ne va permite să ne îndreptăm atenția spre alte drumuri județene pe care să le modernizăm. Preocuparea noastră principală este să atragem resurse bugetare din toate sursele de finanțare pe care le avem la dispoziție, fie ele europene sau guvernamentale, astfel încât să ne maximizăm bugetul de investiții și să putem implementa cât mai multe proiecte în toate domeniile pe care le gestionăm. Accesarea fondurilor pe care Guvernul le pune la dispoziție în cadrul Programului Național de Investiții «Anghel Saligny» va însemna o oportunitate de dezvoltare pe care sper s-o valorifice cât mai multe autorități publice locale din județul nostru", a menționat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Nucu Jalea