ACUM:
11.05
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Buletin de știri
Apoi:
12.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Printre comorile culturale ale Brașovului, în pași de jazz

Publicat: miercuri, 13 Octombrie 2021 , ora 9.49

Livada Poștei, Strada Mureșenilor și Colegiul Național Andrei Șaguna sunt câteva dintre obiectivele cuprinse în proiectul cultural "Quest online printre comorile culturale ale Brașovului, în pași de jazz".

Evenimentul, care va debuta vineri, 15 octombrie, se va desfășura în mediul online, la inițiativa Asociației Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR). Astfel, săptămânal vor fi difuzate documentare de scurt-metraj despre 6 locuri speciale din Brașov.

Manager de proiect Sebastian Gheorghiu: "Acest proiect a fost gândit special pentru Brașov, dar poate fi aplicat și în alte orașe din țară, care au la rândul lor monumente și locuri cu poveste care merită să fie evidențiate. Când am ales cele șase locuri din Brașov am avut în vedere să fie cele pe lângă care trecem, poate, zilnic, ne-am obișnuit cu ele și nu le mai acordăm importanță. Însă, fiecare are o poveste frumoasă"

Călăuză va fi istoricul Nicolae Pepene, care va expune, timp de 6 săptămâni, amănunte mai puțin știute despre aceste spații din Brașov. Fiecare poveste va fi spusă în acorduri de jazz, pentru că toate locurile evocate în proiect au avut la un moment dat legătură cu muzica, spune reprezentantul UCIMR.

Filmele pot fi vizionate în fiecare zi de vineri, ora 21.00, din perioada 15 octombrie - 19 noiembrie, pe pagina de facebook a Asociației UCIMR și Enjoy TV România.

Proiectul inițiat de UCIMR, în parteneriat cu Asociația Forums, este cofinanțat de Primăria Brașov.

Camelia Vlad