ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
9.00
Buletin de știri
Apoi:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi achiziții pentru Aeroportul Internațional Brașov

Publicat: vineri, 15 Octombrie 2021 , ora 12.14
Sursa foto: Facebook / Adrian Veștea
Sursa foto: Facebook / Adrian Veștea

În această perioadă sunt în desfășurare procedurile de achiziție a serviciilor de navigație aeriană pentru Aeroportul Internațional Brașov, pe două componente distincte, anunță Consiliul Județean Brașov. Pentru proiectarea procedurilor de zbor instrumentale și a spațiului aerian, respectiv pentru realizarea infrastructurii fizice și dotarea acesteia cu echipamente specifice.


Pentru procedurile de zbor instrumentale și spațiul aerian, la termenul de depunere a ofertelor stabilit în data de 27 septembrie a existat o singură firmă ofertantă, Regional Air Suport, iar în prezent, documentația este în etapa de evaluare tehnică. Valoarea totală estimată a acestei achiziții este de aproape 1,3 milioane de lei.

Tot un singur participant s-a înscris, până la data limită (14 octombrie) și pentru serviciile de navigație aeriană. Asocierea UTI Construction and Facility Management ar tebui să se ocupe de dezvoltarea infrastructurii fizice specifice. Astfel, va fi implementată soluția de turn de control virtual și vor fi achiziționate și instalate echipamentele de comunicație, navigație, supraveghere și meteo în cadrul Aeroportului. Valoarea totală estimată a acestei achiziții depășește suma de 60 de milioane de lei.


Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea a declarat că specialiștii de la ROMATSA (Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian) acordă asistența tehnică în evaluarea ofertelor pentru cele două proceduri. Șeful administrației județene a subliniat că firma care furnizează soluția de turn virtual a implementat pentru prima oară un remote tower în anul 2014.

Camelia Vlad