ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Festival Internațional de Benzi Desenate, până duminică, la Brașov

Publicat: vineri, 15 Octombrie 2021 , ora 15.00

Record de benzi desenate cu tematică originală istorică, 39 la număr. 198 de planșe realizate de 42 de autori. Dezbateri, lansări de cārți și benzi desenate, proiecte, filme de animație, benzi desenate de artiști de renume din România, Serbia, Macedonia, Albania, Belgia și Franța.


De toate acestea veți avea parte dacă ajungeți, la acest final de săptămână, în Casa și Piața Sfatului. Tematica din acest an este "frica de istorie".“Aveți ocazia să vedeți în Casa Sfatului nu doar o gravură de secol XVIII despre pandemie, sau o bandă desenată despre marele incendiu din 1689. Aveți ocazia să vedeți niște cărți, scoase în acea perioadă despre ciumă, instrucțiuni pentru populația din Țara Bârsei pentru a se apăra de holeră (...) Cană de cositor pe care este gravată Poarta Sf. Ecaterina”, a spus principalul organizator al evenimentului, Nicolae Pepene.

Istoricul și fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu, este unul dintre invitații speciali ai festivalului.

“Am venit cu nostalgia anilor care ne-au format, pentru că o bună parte din valorile pe care le-am profesat și le-am împărtășit de-a lungul vieții, le-am înmagazinat din lecturile copilăriei, așa cum se întâmplă pentru fiecare generație, pentru noi aceste lecturi au constituit-o benzile desenate”, a precizat Adrian Cioroianu.

Toate lucrările artiștilor selectați pentru expoziția ,,Frica în Istorie” sunt publicate în catalogul festivalului. De asemenea, revista ,,Historia” va publica benzile desenate premiate.

În buna tradiție a edițiilor anterioare, sâmbătă și duminică dimineața sunt programate cursuri de benzi desenate dedicate copiilor cu vârste între 7 – 12 ani și 12 – 17 ani, susținute de Octav Ungureanu, anul acesta în format online.

Radio România Brașov FM