ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fostul manager al Maternității Brașov, declarat incompatibil pe perioada exercitării funcției

Publicat: miercuri, 20 Octombrie 2021 , ora 13.33
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Fostul manager al Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „A. I Sbârcea”, dr. Valeria Badea, a fost declarată incompatibilă de către Agenția Națională de Integritate, pentru perioada în care a condus Maternitatea Brașov.

Medicul brașovean a îndeplinit funcția de manager interimar în perioada iunie 2016 – ianuarie 2019, timp în care a continuat să lucreze, ca medic titular și la cabinetul propriu de Obstetrică – Ginecologie.


După aproape doi ani, Agenția Națională de Integritate a emis o hotărâre prin care constată starea de incompatibilitate, invocând prevederile unui articol din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății care precizează că „funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică”.


Totodată, legislația prevede că „în cazul în care, la numirea în funcție, managerul se află în stare de incompatibilitate sau de conflict de interese, acesta este obligat să înlăture aceste motive în termen de 30 de zile de la numirea sa în funcție. În caz contrar, contractul de management este reziliat de plin drept”.


Dr. Valeria Badea a fost informată de către Agenția Națională de Integritate despre declanșarea procedurii de evaluare și i-au fost comunicate drepturile de care beneficiază, printre care acela de a transmite un punct de vedere cu privire la această situație, ceea ce medicul brașovean a și făcut.


Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani.

Informații, aici: www.integritate.eu

Camelia Vlad