ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reprezentații companiilor din Brașov, invitați să spună cum ar trebui să se dezvolte orașul

Publicat: miercuri, 20 Octombrie 2021 , ora 14.02

Actualizarea PUG-ului a ajuns în etapa de consultare a investitorilor, după ce în prima jumătate a anului au fost consultați cetățenii, iar la începutul săptămânii trecute a început consultarea specialiștilor în arhitectură, urbanism și amenajarea teritoriului.


Aceasta este ultima etapă a consultărilor publice din cadrul elaborării studiilor de fundamentare pentru actualizarea Planului de Urbanism General – PUG.


Specialiștii vor acum să afle care sunt dificultățile cu care se confruntă companiile în acest moment, care vor fi problemele orașului, din punctul lor de vedere, peste 10 ani, ce soluții ar trebui adoptate pentru a nu se ajunge în acea situație. În același timp, reprezentanții companiilor sunt invitați să facă și o analiză a problemelor cu care se confruntă în relația cu instituțiile și serviciile publice, dar și să decidă care ar trebui să fie domeniile prioritate în care ar trebui investiți banii din bugetul local, precum și măsurile pe care municipalitatea ar trebui să le includă în strategia de dezvoltare pentru a sprijini afacerile locale.


Chestionarul, care poate fi accesat doar online, pe site-ul Primăriei Municipiului Brașov (aici), poate fi completat până în 25 octombrie.

Valoarea contractului pentru realizarea PUG-ului este de peste 4 milioane lei. Aesta trebuie livrat până la finalul lui 2023.

Adina Chirvasă