ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„De la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu” - Istoria literaturii române pe străzile din Brașov (AUDIO)

Publicat: joi, 21 Octombrie 2021 , ora 20.26
Sursa foto: Facebook / Muzeul Casa Mureșenilor
Sursa foto: Facebook / Muzeul Casa Mureșenilor
Expoziția este realizată de dr. Valer Rus, directorul Muzeului Casa Mureșenilor

Istoria literaturii române pe străzile din Brașov, prin intermediul unei expoziții în aer liber, organizată în cartierul Coresi.


Expoziția coordonată de Muzeul Casa Mureșenilor este instalată pe aleea principală și este dedicată personalităților din domeniul literaturii și publicisticii ce dau numele străzilor din cartierul brașovean.


Mai multe detalii ne-a oferit directorul muzeului, Valer Rus, în cadrul emisiunii Pulsul Zilei de la Radio România Brașov FM (audio atașat).


Expoziția face parte din proiectul „De la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu”, un demers cultural care își propune să faciliteze cunoașterea istoriei limbii române scrise și tipărite și a unor personalități din domeniul literaturii și publicisticii.


Tematica vizează și celebrarea celor 500 de ani ai celui mai vechi document, scris în limba română, „Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung către judele Brașovului Hans Benkner”, document aflat în patrimoniul Serviciului Județean Brașov a Arhivelor Naționale, în Fondul Primăriei orașului Brașov.


Expoziția poate fi vizitată gratuit începând de astăzi. Accesul este liber.

Bianca Bucă