ACUM:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Alternativele la proiectul Gorița: mai degrabă nu

Publicat: vineri, 22 Octombrie 2021 , ora 13.37
Sursa foto: arhivă / www.brasovcity.ro
Sursa foto: arhivă / www.brasovcity.ro

Alternativele la proiectul Gorița nu-i interesează pe brașoveni.


57 de persoane au completat chestionarele online în acest sens, ar rezultatele, chiar și la acest număr, arată o preferință pentru nerealizarea vreunui drum forestier.


Ei au avut posibilitatea să aleagă fie o alternativă prevazută în amenajamentul silvic, fie să aleagă opțiunea că niciun drum forestier nu ar trebui amenajat de către Municipalitate. Cea mai mare parte – 64,9% - s-au pronunțat pentru neamenajarea unui alt drum forestier în schimbul celui de la Gorița; 17,5% au ales varianta amenajării unui drum forestier care să lege cartierele Noua cu Răcădău, 3.5% un drum de legătură în zona Timișului Sec și 14% un drum forestier care să lege zona Carierei cu zona Warthe”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Reamintim că pentru proiectul Gorița, municipalitatea obținuse, în 2017, peste 6,6 milioane lei, bani nerambursabili 100%. Presupunea și tăierea de arbori pentru realizarea drumului forestier, iar acest lucru a determinat societatea civilă să strângă semnături pentru oprirea lui. A fost organizat și un protest. În 2019, fosta administrație locală suspenda proiectul.


Actuala administrație a încercat renegocierea proiectului, astfel încât să nu fie pierduți banii. Primarul Allen Coliban a cerut consilierilor locali și a primit mandatul pentru renegociere. Printre altele, edilul trebuia să prezinte o variantă de drum la Gorița. În caz contrar, pierde banii necheltuiți și trebuie să înapoieze și ce s-a cheltuit – respectiv aproape 134 mii lei.

Adina Chirvasă