ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trei sferturi din deținuții de la Penitenciarul Codlea s-au vaccinat împotriva Covid 19

Publicat: vineri, 22 Octombrie 2021 , ora 12.14
Sursa foto: arhivă / Faceboook Prefectura Brașov
Sursa foto: arhivă / Faceboook Prefectura Brașov
Peste 70 % dintre cei 480 de deținuți ai Penitenciarului din Codlea au ales să se imunizeze împotriva virusului Sars COV-2.


Persoanele private de libertate sunt imunizate împotriva Covid-19 folosind vaccinuri puse la dispoziție de către DSP Brașov, în urma trimiterii necesarului de vaccinuri din partea penitenciarului, după obținerea acordului de vaccinare din partea deținuților. Până în prezent, la nivelul Penitenciarului Codlea au fost vaccinate împotriva Covid-19 74% din persoanele custodiate. La data de 21 octombrie 2021 în Penitenciarul Codlea au fost depistate 3 persoane private de libertate pozitive. Au fost dispuse măsuri specifice pentru prevenirea îmbolnăvirii și răspândirii infecției Covid-19, persoanele custodiate în cauză urmând a fi transferate la un penitenciar spital”, a spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Codlea, Liviu Matache.


Imunizarea deținuților de la Penitenciarul Codlea se face în centrele specializate de vaccinare din afara Unității de Detenție.


La debutul campaniei de imunizare, pe fondul numărului mare de solicitări, vaccinarea s-a efectuat la sediul penitenciarului prin deplasarea unei echipe de specialiști din cadrul Spitalului Militar Brașov. În momentul de față, procedura este următoarea: persoana custodiată își exprimă dorința de a se vaccina, completează un acord scris în acest sens, personalul medical din cadrul penitenciarului completează o fișă privind istoricul medical al acesteia și, ulterior, se face o programare la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Militar din Brașov”, a adăugat Liviu Matache.


În plus, persoanele private de libertate imunizate prin vaccinare, în scopul protejării vieții și a sănătății, beneficiază de credite în Sistemul de creditare a participării la activități si programe educative, de asistență psihologică și asistență socială, activități lucrative, precum și la prevenirea situațiilor de risc.


Radio România Brașov FM