ACUM:
20.00
Pop Star (continuare)
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Universitatea Transilvania din Brașov continuă activitatea didactică față în față

Publicat: luni, 25 Octombrie 2021 , ora 16.11
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Universitatea Transilvania continuă activitatea didactică față în față. Asta chiar dacă Ministerul Educației a emis o instrucțiune care recomanda trecerea la formatul online, în contextul epdemiologic actual.


La fel ca universitățile de Medicină și Farmacie din țară, noi continuăm activitatea față în față și vom monitoriza zilnic situația. Deocamdată avem circa 1% dintre studenți cu covid. Nu avem cazuri grave, avem camere pentru izolarea celor infectați dar, repet, vom monitoriza situația și vom reacționa în consecință. Dacă vom vedea o evoluție ascendentă, vom lua măsurile de rigoare, următorul pas fiind trecerea în sistem hibrid”, a explicat rectorul Universității Transilvania, prof. ing.dr. Ioan Vasile Abrudan.


Cazurile care apar în cămine sunt monitorizate și există camere de izolare special create în accest scop. În plus, Universitatea Transilvania este singura din țară care a instituit „Bursa de responsabilitate civică” – o sumă de 250 de lei pentru cei care se vaccinează până la sfârșitul acestei luni. Abia la începutul lunii, conducerea instituției de învățământ superior va ști care au fost efectele acestei măsuri.


Încă studenții sunt în termenul până la care se pot vaccina pentru a putea beneficia de ea. Pe baza chestionării - dar numai pentru studenții cazați în cămine - aveam 44% rata de vaccinare, cu diferențe, bineînțeles, de la un cămin la altul. Un procent foarte mare în cazul Căminului 10 unde avem studenții internaționali”, a adăugat rectorul Universității Transilvania.În ceea ce privește personalul angajat, atât didactic, cât și auxiliar și nedidactic, procentul de vaccinare era de aproximativ 75%, la jumătatea lunii septembrie, potrivit aceleiași surse.

Adina Chirvasă