ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Simulare de incendiu la Primăria municipiului Brașov. Angajații au fost testați în cunoașterea procedurilor

Publicat: marți, 26 Octombrie 2021 , ora 16.51
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Primăria municipiului Brașov. Un incendiu izbucnește la subsolul clădirii și se extinde până la acoperiș. Pompierii ajunși la locul intervenției încep misiunea de stingere a focului și de evacuarea personalului din clădire. Două persoane intoxicate cu fum, conform scenariului, au fost evacuate de pompieri pe căile de acces în clădire, iar alte două, prinse în biroul de la etaj, în zona în care s-a extins incendiul, au fost evacuate cu scara mobilă și li s-a acordat primul ajutor.


A fost un scenariu după care s-a derulat un exercițiu într-o situație de urgență, al celor de la ISU Brașov și de la Serviciul Voluntar pentru Siuații de Urgență, din cadrul Primăriei. Niciun angajat nu a avut cunoștință de derularea acestui exercițiu, a precizat inspectorul șef al ISU Brașov, col. Lucian Marciu:

Cel mai bun exercițiu este cel făcut pe nepusă masă - să spun așa - astfel încât să vedem exact, într-o situație reală, la ce putem să ne așteptăm. La o primă evaluare, operațiunea a decurs binișor. Întotdeauna identificăm probleme pe care ulterior le remediem. Nu putem să ne așteptăm niciodată ca totul să meargă șnur, exact cum scrie în carte, însă de aceea facem aceste exerciții, să identificăm punctele slabe astfel încât pe viitor să le îmbunătățim”, a spus col. Lucian Marciu.

Conducerea Primăriei susține că angajații au dat dovadă de cunoașterea procedurilor.


Este un scenariu complex de evacuare, un exercițiu util și normal pentru orice instituție publică. A fost palnificat cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență. Angajații nu au știut, dar exercițiul a dat dovada unei bune cunoașteri a procedurilor și a locurilor de întâlnire”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.


Exercițiul a durat aproximativ o oră, de la primul sunet al alarmei și până la plecarea echipajelor de intervenție. Au fost mobilizate patru autospeciale pentru stingerea incendiilor, inclusiv o autospecială cu scară, precum, trei autospeciale SMURD și autospeciala SVSU. Pe lângă pompieri, echipajele SMURD și angajații SVSU, au fost mobilizate și efective ale Poliției Locale, Poliției Naționale și Jandarmeriei.

Adina Chirvasă