ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Punte între generații: seniorii vor face after-school cu copiii din medii sărace

Publicat: joi, 4 Noiembrie 2021 , ora 17.28
Sursa foto: pixabay / PublicDomainPictures
Sursa foto: pixabay / PublicDomainPictures

Pregătire școlară la diferite discipline, ateliere de creație, chiar și cluburi vocaționale. Sunt câteva dintre activitățile pe care le vor oferi, voluntar, 16 seniori pentru câteva zeci de copii ce provin din medii sărace din Brașov.


Proiectul, în fapt, a pornit, în țară, încă din 2019, cu susținerea Fundației Regale Margareta a României și a unui partener privat. În acest an școlar, proiectul a fost extins și pentru zona Transilvaniei. De aici sunt incluse 2 centre brașovene. Unul este Centrul de zi „Diaconia”, al Fundației Diaconia Ajutor Internațional. Al doilea este Centrul Educațional „Aici pentru tine”, al Asociației Aici pentru tine. La acest al doilea centru vor fi incluși în proiect 30 de copii, de care se vor ocupa 8 seniori, începând chiar de săptămâna viitoare.


Este o idee fantastică - de a uni aceste două generații. Copii aflați în risc de excluziune socială vor participa la activități susținute în mod voluntar de seniori. Se urmărește prevenirea abandonului școlar și dezvoltarea celor două generații”, a spus reprezentantul Asociației Aici pentru Tine, Adina Gal.

Nevoie este de un asemenea proiect, subliniază Adina Gal.

Încercăm să combatem izolarea socială a vârstnicilor și să creăm oportunități de îmbătrânire activă, iar copiii defavorizați își lărgesc cunoștintele, cresc emoțional, se dezvoltă armonios prin diversitatea activităților la care iau parte. În pandemie există și posibilitatea de a avea aceste activități atât online, cât și hibrid, iar bătrânii care nu pot participa pot să facă aceste sesiuni și online, dar din experiența noastră de ani de zile să știți că tot ce este fizic valorează pentru acești copii. Online-ul nu este un sistem care să funcționeze în cazul lor”, a adăugat Adina Gal.Pe lângă cele din Brașov, Centre Generații în Transilvania mai sunt în Alba, Bistrița, Mureș, Timiș, Satu Mare. În total, în zona Transilvaniei, sunt cuprinși în aceste centre 350 de copii și 80 de seniori voluntari.


Cei care vor să se implice, pot afla mai multe detalii apelând numărul 0800-460–001 – Telefonul Vârstnicului, linie gratuită și confidențială pentru vârstnicii din România.
Adina Chirvasă