ACUM:
13.00
Radiojurnal Radio România
Urmează:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Apoi:
14.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Autobuzele de pe linia 9 intră și în zona nouă a cartierului Tractorul, de luni. Tot de atunci, pe liniile 16 și 24 vor fi mai multe autobuze

Publicat: joi, 4 Noiembrie 2021 , ora 19.16
Sursa foto: RATBV
Sursa foto: RATBV

De luni, 8 noiembrie, autobuzele de pe linia 9 vor intra și în zona nouă a cartierului Tractorul.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții RAT Bv:


Vor parcurge, în ambele sensuri de deplasare, și străzile N. Labiș, L. Rebreanu și I. Popasu, asigurând o variantă directă și rapidă de transport între această zonă și strada Independenței, cu precădere a unităților de învățământ din apropiere. După plecarea din terminalul Rulmentul, autobuzele de pe traseul 9 vor parcurge străzile menționate, iar apoi vor reveni pe strada 13 Decembrie și vor urma traseul actual. Așa cum am menționat, această extensie a traseului va fi parcursă și în sensul invers de circulație, dinspre Bartolomeu spre Rulmentul”, a explicat purtătorul de cuvânt al RATBV, Silviu Ștefan.


Autobuzele de pe linia 9 vor opri în patru perechi de stații amplasate pe străzile menționate. De asemenea, vor fi mai multe mașini pe traseu.


Suplimentarea autobuzelor a fost decisă și pentru liniile 16 și 24, tot începând de luni. Linia 16 face legătura între Livada Poștei și str. Cărămidăriei. Linia 24 leagă Livada Poștei de strada Baciului. Linia 24 ajunge și la Institutul de Cercetare al Universității Transilvania Brașov.


Va fi vizat exclusiv tronsonul cuprins între Livada Poștei și Campus «Genius» respectiv Institutul de cercetare. Măsura vizează cu precădere asigurarea unei oferte de transport cât mai atractive pentru cadrele didactice și studenții ce desfășoară activități în campus”, a adăugat Silviu Ștefan.

Toate modificările vor fi afișate pe site-ul societății – ratbv.ro, în secțiunea „Trasee și orare”, chiar din acest sfârșit de săptămână.

Adina Chirvasă