ACUM:
13.15
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Începe a treia etapă de deratizare a domeniului public și privat al municipiului

Publicat: vineri, 5 Noiembrie 2021 , ora 10.39
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
De luni începe a treia etapă de deratizare a domeniului public și privat al municipiului. Serviciile sunt efectuate de firma cu care municipalitatea are contract.


Vor fi 20 de echipe în teren, care vor acționa, între orele 8.00 și 20.00, în cele 10 segmente în care a fost împărțit municipiul.


Acțiunea va depinde de condițiile meteo și, concret, echipele vor amplasa sau realimenta stațiile de intoxicare cu substanța raticidă repartizate pe întreaga suprafață a orașului, în zone precum: în vecinătatea locurilor de joacă, la platformele de gunoi, în zona gardurilor vii.


Stațiile de intoxicare sunt de culoare neagră, prevăzute cu sistem de închidere, rezistente la umezeală, și care nu permit accesul copiilor sau a animalelor de companie la substanța raticidă. Chiar și așa, reprezentanții municipalității fac apel către locuitori să supravegheze copii să nu atingă aceste casete. De asemenea, cei care au animale, sunt rugați ca în zonele unde s-a aplicat tratamentul să țină câinii în lesă, la distanță de stațiile de intoxicare.


În situația în care vor constata acțiuni de vandalism asupra stațiilor, brașovenii pot să anunțe Poliția Locală, la numărul de telefon 0268-954.

Adina Chirvasă