ACUM:
11.05
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Buletin de știri
Apoi:
12.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Începe lucrul în elaborarea velo masterplanului. Brașovenii, așteptați la prima întâlnire cu experții, online, marți

Publicat: miercuri, 10 Noiembrie 2021 , ora 14.48
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Brașovenii sunt așteptați, marți, 16 noiembrie, de la ora 17.00, online, la prima întâlnire cu grupul de experți care lucrează la elaborarea Velo masterplanului.


Este vorba despre un document care va stabili strategia în privința transportului cu bicicleta, de la principii și obiective până la traseele fizice, iar reprezentanții municipalității ar vrea trasee care să lege toate cartierele orașului.


Orașul nostru nu are o infrastructură coerentă de piste pentru biciclete. Avem doar benzi, care nu sunt conforme cu standardele, și câteva trasee care nu au legătură unele cu altele și care nu permit circulația în Brașov dintr-un cartier în altul. Am ajuns aici pentru că ne lipsește o strategie, ne lipsește un masterplan pe care să-l aplicăm și pe care să îl transpunem în proiecte pentru anii următori. Am ales cei mai buni proiectanți din România și, marțea viitoare, pe 16 noiembrie, vom avea o primă întâlnire cu voi, cu comunitatea biciliștilor. Vă invităm să fiți parte din grupurile de lucru, vă invităm să fiți parte activă în toate discuțiile care vor urma, pentru că lunile următoare vom discuta despre cum putem face orașul mai prietenos cu bicicliștii, cum putem să circulăm pe bicicletă, în siguranță, dintr-un cartier al Brașovului în altul”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.


Înscrieri pentru întâlnirea cu experții se fac până marți, ora 12.00, aici: înscrieri online.


Valoarea acestui contract este de 95.000 de lei, fără TVA, având ca termen de livrare luna februarie 2022.

Adina Chirvasă