ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ajutor de șomaj pentru peste 750 de angajați din județ, în luna octombrie

Publicat: joi, 11 Noiembrie 2021 , ora 13.17
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro
Sursa foto: arhivă / romaniaregional.ro
De la începutul lunii octombrie și până la finalul anului, potrivit reglementărilor legislative instituite în starea de alertă impusă de pandemia de coronavirus, societățile comerciale pot solicita de la bugetul de stat șomajul tehnic pentru angajați.


Acesta se acordă pentru perioada suspendării temporare a contractului individual de muncă, din inițiativa angajatorului.

Până în prezent, la AJOFM Brașov au fost depuse 63 de cereri de către agenții economici, pentru 766 de persoane. Valoarea acestor cereri este de 786.406 lei”, a precizat directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov, Liliana Dragomir.


Cererea în vederea acordării acestei indemnizații, precum și documentele prevăzute în OUG se depun până în ultima zi a lunii următoare celei pentru care se solicită indemnizația.


În prima jumătate a anului, 1821 de societăți din județul Brașov au solicitat șomaj tehnic, pentru 11.349 de angajați, în cuantum total de aproape 19,5 milioane de lei.

Radio România Brașov FM