ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sens unic pe mai multe segmente de stradă din oraș

Publicat: joi, 11 Noiembrie 2021 , ora 17.56
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Mai multe segmente de stradă din oraș vor fi cu sens unic, au decis astăzi membrii Comisiei de Circulație, care au avizat mai multe propuneri în acest sens.

De asemenea, în ședința Comisiei, a mai fost avizată și realizarea unui treceri semaforizate.

Sens unic va fi pe străzile Mircea cel Bătrân și Emil Racoviță, unde pe câteva tronsoane, câte o bandă de circulație este ocupată de mașini, astfel că circulația se desfășoară cu dificultate. Astfel va fi sens unic dinspre b-dul Griviței spre Mircea cel Bătrân, apoi sens unic pe str. Micea cel Bătrân, dinspre Emil Racoviță spre Pictor Luchian și sens unic pe str. Emil Racoviță dinspre Mircea cel Bătrân-Iancu Jianu.

Un alt sens unic este propus a fi amenajat dinspre str. Alexandru cel Bun spre str. Carpaților. Un alt treilea sens unic este propus a fi amenajat pe strada Gării Noua, dinspre str, Cameliei spre str. Brazilor. De asemenea, pe strada Izvorul Rece este propusă schimbarea direcției sens unic în vederea fluidizării traficului auto în intersecțiile de la Ceasu Rău și Patria, dar decizia va fi luată după consultarea locuitorilor de pe această stradă.


O altă decizie vizează relocarea trecerii pentru pietoni din stația RAT Gara Brașov, în vederea amenajării acesteia pentru persoane cu dizabilități fizice. O trecere de pietoni va fi înființată în vecinătatea stației RAT de pe Calea Feldioarei nr. 47, semaforizată, în vreme ce pe str. Lânii, intersecție cu str. Fuiorului va fi înfințată o trecere cu iluminat suplimentar.

Alte decizii vizează amplasarea unui limitator de viteză în intersecția în sens giratoriu Carrefour - Calea București, care va fi amplasat la primăvară, precum și mutarea stației de taxiuri de pe Calea Feldioarei, pentru a fi amenajată stația de încărcare electrică pentru autobuze.

Adina Chirvasă