ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bradul de Crăciun a fost adus aseară în Piața Sfatului

Publicat: vineri, 12 Noiembrie 2021 , ora 11.18
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Tradiționalul brad de Crăciun a ajuns în Piața Sfatului, joi seară. A fost deja fixat pe suport și ridicat, iar în următorea perioadă va fi împodobit.


Pomul de Crăciun a fost adus de pe o pășune din Poiana Mică, proprietate a municipiului Brașov.


53 de ani, molid de pășune. Deja începuse să aibă un pic de putregai la rădăcină. Este locul și momentul potrivit pentru el pentru a împodobi Brașovul. 26,8 m a avut în locul în care a crescut. Au ajuns aici 25,5 m”, a precizat directorul Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu.

Pentru aducerea lui a fost o întreagă desfășurare de forțe.


Ca în fiecare an trebuie să ai mare grijă să nu se rupă, trebuie să ajungi cu utilajele la el. Nu este chiar ușor, dar din experiența atâtor ani, deja știm ce avem de făcut și cred că ne mișcăm destul de bine. 6 muncitori, un șef de echipă, plus ceilalți colegi care au avut fiecare sarcina lui”, a adăugat Dan Olteanu.

Pe lângă bradul din Piața Sfatului vor mai fi aduși brazi mai mici și în cartiere. De asemenea, în cartiere vor fi și căsuțe pentu comercializarea produselor alimentate și nealimentare.


Evenimentul „Brașov, oraș din poveste!” începe, oficial, din 29 noiembrie, mai repede față de alți ani. Bugetul total alocat în acest an este de aproximativ 1,3 milioane lei.

Adina Chirvasă