ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în toi și la Brașov!

Publicat: duminică, 14 Noiembrie 2021 , ora 9.13
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Magia Craciunului va pune stăpânire pe întreg orașul, nu doar pe Centrul Istoric, a anunțat administrația locală. În Piața Sfatului a fost amplasat un brad înalt de 26 m, care va fi împodobit până în 29 noiembrie, când se va da startul sărbătorilor de iarnă la Brașov.

În acest sezon, vor fi montați și împodobiți brazi de Crăciun în toate cartierele Brașovului, 13 la număr, nu doar în Piața Sfatului. Pe lângă brazi și iluminatul stradal specific, vor fi puse la dispoziția brașovenilor 36 de căsuțe în care se vor comercializa produse meșteșugărești și produse alimentare specifice zonei, în cadrul târgurilor de Crăciun care vor fi deschise în perioada 29 noiembrie - 9 ianuarie. Târgoveții vor putea închiria căsuțele, de două dimensiuni, cu 140 de lei sau 160 de lei pe zi, dar trebuie să aibă în vedere și achitarea taxelor pentru ocuparea domeniului public, între 1,2 lei și 3 lei pe mp, pe zi, în funcție de zonă. Cele mai multe căsuțe (18) vor fi amplasate în Piața Sfatului.

Anul acesta, Piața Brassai va fi transformată în loc foodtruck, cu produse alimentare preparate la fața locului.

Pe lângă faptul că se dorește ca magia Crăciunului să fie resimțită în tot orașul, nu este de neglijat nici reducerea fluxului mare de oameni în zona turistică a Brașovului, având în vedere situația sanitară în context pandemic de Covid-19. 

Până în acest moment, autoritățile locale nu au anunțat dacă intrarea la evenimentele de Crăciun organizate pe domeniul public va fi sau nu condiționată de prezentarea certificatului verde.

Camelia Vlad