ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Demersuri pentru deschiderea unui centru pentru transplant de păr, la Brașov

Publicat: luni, 15 Noiembrie 2021 , ora 19.35
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Calviția (sau chelia, termen folosit mai des) este o problemă frecvent întâlnită în rândul bărbaților. De obicei, pierdem în jur de 100 de fire de păr zilnic, dar de cele mai multe ori părul crește la loc în scurt timp. Deși este adesea privită ca o afecțiune relativ minoră, pierderea părului are o influență semnificativă asupra imaginii de sine și este o cauză severă de anxietate și depresie la unii bărbați. Astfel, sunt privite ca binevenite intervențiile de tipul implantului de păr.

Transplantul de păr este o procedură care trimite anual, în Turcia, aproximativ 60.000 de oameni, mulți din România, spune medicul Bogdan Moldovan, specializat în transplantul multiorgan. El lucrează la un spital privat din Brașov în care de ani buni se face transplant renal și sunt așteptate din partea autorităților centrale acreditările și pentru transplantul de ficat. Dar se fac demersuri și pentru alte tipuri de transplant, precum cel de păr:


"Mi-am dat seama că este un adevărat fenomen și că Brașovul, medical, nu oferă nimic la momentul acesta în acest sens", a spus dr. Bogdan Moldovan.

Transplantul de păr nu este un moft, mai spune chirurgul brașovean, ci poate schimba percepția asupra vieții pentru mulți pacienți, așa cum se întâmplă în cazul chirurgiei obezității. Iar la Brașov, pacienții ar putea beneficia de servicii medicale sigure și eficiente.


"Așa cum mi-am făcut datoria de onoare să tratez obezitatea, așa am o datorie de onoare să tratez și calviția. Sunt două dintre cele mai mari complexe ale oamenilor în ziua de astăzi. Ei trebuie să știe că în Turcia transplantul de păr este efectuat de tehnicieni, deci nu este procedură făcută de un medic. Ei se duc acolo în necunoscut bazându-se pe faptul că este o procedură relativ ieftină, însă acolo pot avea surprize neplăcute", a adăugat dr. Bogdan Moldovan.

Pentru rezultate cât mai bune, medicul brașovean a vizitat recent un centru similar din Paris, pentru a urmări pas cu pas procedura medicală și a o implementa cu succes și la Brașov.

Camelia Vlad