ACUM:
14.00
Buletin de știri
Urmează:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Apoi:
15.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tarife mai mari la apă și canalizare, la Brașov, de la 1 ianuarie

Publicat: marți, 16 Noiembrie 2021 , ora 15.01
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Compania Apa Brașov anunță că ar putea crește tariful la apa potabilă și canalizarea din municipiul Brașov, din cauza majorării cheltuielilor cu 10-15%.

„În contextul creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, costul activităților de producție, transport și distribuție a apei potabile, precum și cele de epurare, canalizare, s-au mărit. În acest moment suntem într-o etapă de analiză a situației, cu contracte în derulare pentru o serie de lucrări. Compania Apa Brașov face precizarea că e posibilă o creștere a tarifelor în următoarea perioadă, într-un cuantum pe care îl vom stabili după ce vom avea rezultatele analizei”
,
a explicat Alina Bălătescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Apa Brașov.

Unii brașoveni spun că și așa fac economie la apă și sunt speriați că nu ar mai putea face față noilor scumpiri:

„Normal c
ă e foarte greu. Ce putem să facem? Încercăm să facem economie cât se poate”, ne-a spus un brașovean.

Nu o să mai facem baie la fel de des. Mai ales pe timp de vară vă dați seama că, dacă e cald, e nevoie să facă omul baie. Măcar la două zile un duș, nu? Nu știu ce o să fie...destul de greu”, a precizat alt locuitor al orașului.

"Ne mânâncă păduchii și ploșnițele, ca pe vremea războiului. Ce să mai spun? Vă dați seama...dacă și apa potabilă care e necesară zilnic o scumpești atât de mult, vă dați seama că e groaznic", a spus o brașoveancă

În prezent, la Brașov, apa potabilă are un tarif de 4,61 de lei, iar canalizarea a ajuns la 3,17 lei astfel că brașovenii plătesc, în total, 7,78 de lei pentru fiecare metru cub de apă.

Radio România Brașov FM