ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

TVA de 5% pentru manualele școlare și cărțile în format audio, multimedia sau electronic

Publicat: miercuri, 17 Noiembrie 2021 , ora 9.14

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege prin care scade TVA la 5% pentru manualele școlare și cărțile în format audio, multimedia sau electronic.

Deputații au adoptat, decizional, proiectul de lege care modifică o prevedere din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, în sensul aplicării cotei reduse de TVA de 5% și pentru manualele școlare și cărțile în format audio, multimedia sau electronic.

Inițiativa legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 291 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 227/2015, în sensul aplicării cotei reduse de TVA de 5% și pentru manualele școlare și cărțile în format audio, multimedia sau electronic.

Soluția legislativă are în prim plan, este necesitatea alinierii legislației naționale de profil la prevederile Directivei (UE) 2018/1713 a Consiliului din 6 noiembrie 2018 de modificare a Directivei 2006/112/CE în ceea ce privește cotele de taxă pe valoarea adăugată aplicate cărților, ziarelor și periodicelor. Potrivit dreptului european, inițiativa legislativă intră sub incidența reglementărilor statuate la nivelul Uniunii Europene, subsumate Politicii în domeniul fiscal, segmentul legislativ - impozit indirect, sectorul - impozit pe cifra de afaceri/TVA.

Actul normativ merge la promulgare, având în vedere că votul Camerei a fost decizional.

Mihai Cojocaru