ACUM:
7.15
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Grijă mare la pipotele pe care le gătiți!

Publicat: joi, 18 Noiembrie 2021 , ora 0.12
foto: ANSVSA
foto: ANSVSA

Dacă ați cumpărat "Pipote de pui 500 G", produs alimentar livrat de societatea Copanex SRL, cu termen de valabilitate până în 15 iunie 2022, nu-l consumați deoarece ar putea fi infestat cu Salmonella.

Retailerul Carrefour România a anunțat (miercuri, 17 noiembrie 2021) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor că "a început retragerea de la vânzare a produsului, ca urmare a evidențierii prezenței Salmonella Enteritidis".

Astfel, persoanelor care au cumpărat produse din acest lot li se recomandă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat, putând să își recupereze banii fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza), atrage atenția sursa citată.

Este pentru a doua oară în ultimele 5 zile când Careffour retrage produse de pe rafturi din aceeași cauză. Sâmbătă a fost retrasă de la comercializare tobă de porc "Drag de România" după ce a fost semnalată prezența bacteriei Listeria monocytogenes, responsabilă de infecția cu listerioză alimentară.

Camelia Vlad