ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Corp nou, dotat la standarde europene, la Școala nr. 30. Primăria a lansat procedura de achiziție pentru lucrări

Publicat: joi, 18 Noiembrie 2021 , ora 14.44
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Școala nr. 30 va beneficia de un corp nou, dotat la standare europene.

Municipalitatea a lansat deja procedura de achiziție pentru lucrări, iar ofertele pot fi depuse până pe 20 decembrie, la ora 15.00.

Potrivit proiectului, noul corp, individual, va fi poziționat ca extindere între actualul corp al școlii și sala de sport. Va avea două etaje, 10 săli de clasă, laborator informatică, un al doilea laborator, bibliotecă, un cabinet medical, dar și grupuri sanitare pentru fete, băieți și persoane cu dizabilități. Totodată, în cadrul acestui proiect, va fi construit și un lift exterior, pentru a asigura accesul persoanelor cu dizabilități.

,,La deschiderea anului școlar le-am făcut o promisiune copiilor, părinților și cadrelor didactice de la această școală, că elevii vor învăța în condiții mai bune, într-un singur schimb. Cartierul Tractorul este zona care s-a dezvoltat cel mai mult din punct de vedere imobiliar. Din păcate, ani de zile aici s-au construit doar blocuri și case, fără să se gândească o strategie pentru celelalte dotări necesare într-un cartier rezidențial – unități de învățământ, unități sanitare, parcuri, locuri de joacă. Plecând de la situația existentă, este responsabilitatea noastră, ca reprezentanți ai cetățenilor, să îndreptăm aceste neajunsuri. În Tractorul, pe lângă acest proiect de extindere, avem deja în derulare construirea de noi grădinițe și creșe”, a spus primarul municipiului, Allen Coliban.

Termenul de execuție al lucrărilor este de 18 luni, iar valoarea totală estimată a achiziției este de 5.219.586,55 de lei, fără TVA.

Radio România Brașov FM