ACUM:
11.05
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Buletin de știri
Apoi:
12.05
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Administrațiile locale care nu gestionează corect pajiștile, prin amenajamente pastorale, ar putea pierde subvențiile APIA

Publicat: joi, 18 Noiembrie 2021 , ora 15.26
Sursa foto: radioresita.ro
Sursa foto: radioresita.ro
Administrațiile locale care nu gestionează corect pajiștile, prin amenajamente pastorale, conform legii, ar putea pierde subvențiile APIA


Prefectul județului Brașov, Cătălin Văsii, a transmis tuturor consiliilor locale și primăriilor din județ o adresă prin care atrage atenția asupra acestui fapt.


Potrivit legislației în vigoare, gestionarea pajiștilor se stabilește prin amenajamente pastorale, iar consiliile locale „au obligația să elaboreze amenajamentul pastoral, valabil pentru toate pajiștile aflate pe unitatea administrativ-teritorială în cauză.


Același act normativ prevede că, începând cu anul 2021, este obligatorie aplicarea amenajamentului pastoral. Termenul a fost prorogat de OUG nr 225/2020 până în data de 1 ianuarie 2022. După această dată, deținătorii de pajiști permenanete din UAT-uri, fără amenajamanete pastorale aprobate în întregime prin hotărâri de Consiliu Local, nu vor mai beneficia de subvențiile europene acordate prin intermediul APIA”, a explicat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Brașov, Alexandru Ganea.


Conform datelor Direcției pentru Agricultură a Județului Brașov, suprafața totală a pajiștilor permanente (pășuni și fânețe) din județ este de aproape 160.000 ha.


Dintre acestea, pe mai bine de 65.000 ha sunt aprobate amenajamente pastorale, iar pe aproape 11.000 ha amenajamentele pastorale sunt în curs de elaborare.


Camelia Vlad