ACUM:
9.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Ședință de îndată a Consiliului Local Brașov

Publicat: sâmbătă, 20 Noiembrie 2021 , ora 10.21

Consiliul Local Brașov a respins, vineri, inițiativa primarului Allen Coliban de a achiziționa un teren de 30 de hectare aparținând Fabricii de Zahăr Bod, aflată în prezent în faliment, care va fi scos la licitație și pe care edilul brașovean a propus realizarea unui parc industrial.
După această decizie a consilierilor locali, primarul Allen Coliban a convocat o ședință de îndată pentru luni, 22 noiembrie, ora 8:00. Ședința are un singur punct pe ordinea de zi și anume un proiect de hotărâre privind aprobarea cumpărării unor imobile situate în comuna Bod, strada Fabricii numpărul 1, proprietatea S.C. Fabrica de Zahăr Bod - în faliment. Ședința de plen se va desfășura online.
Coliban a subliniat că investiția este în zona metropolitană, la doar câteva sute de metri de limita municipiului și, practic, terenul urmează să fie cumpărat de la statul român și nu de la o entitate privată, astfel că municipalitatea brașoveană 'nu va îmbogăți pe nimeni'.
Totodată, el a subliniat că prețul de pornire al licitației este de aproximativ 3 milioane de euro, adică 2 euro/mp, mult mai scăzut decât al terenurilor din municipiul Brașov.În ce privește prețul final pe care ar urma să-l plătească Primăria Brașov, primarul USR PLUS le-a transmis consilierilor că nu poate să dezvăluie această informație ca să nu facă publică strategia cu care dorește să participe la licitație și să influențeze eventualii ceilalți participanți.Sorin Țîrcă