ACUM:
9.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Studiu. Mașina personală sau transportul în comun?

Publicat: luni, 22 Noiembrie 2021 , ora 17.09
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Brașovenii sunt invitați de municipalitate să participe la un studiu privind parcările din oraș. Ei trebuie să răspundă la câteva întrebări despre motivul utilizării autoturismului propriu în defavoarea transportului în comun, unde parchează, dacă locurile de parcare publice sunt prea multe sau prea puține sau care este modalitatea de plată preferată. Totul în baza chestionarului lansat astăzi de Primăria Brașov și Asociația Metropolitană Pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public, care vor să afle percepția brașovenilor asupra acestui serviciu public precum parcarea.

Studiul este unul dintre documentele esențiale pentru actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, potrivit unui comunicat al administrației locale.

Prin intermediul acesuia, se vor identifica principalele soluții, măsuri și proiecte care pot asigura o bună gestiune a stocului existent de parcări, alături de pregătirea și furnizarea de date și informații în vederea actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă în Brașov.

În cadrul acestui document, contractorul va trebui să livreze autorității de transport o serie de studii și planuri. Printre acestea: un raport de analiză a situației existente, baza de date GIS actualizată cu stocul de parcări și terenuri cu potențial de amenajare parcări: la sol sau multietajate – sub sau supraterane. De asemenea, va fi nevoie de un audit al măsurilor de management al parcării, un plan de acțiune care să cuprindă și sursele de finanțare, precum și proiecte detaliate pentru planul de mobilitate urbană până în anul 2027. Totodată, vor fi întocmite planuri cu locații pentru posibile parcări multietajate, dar și hărți cu rețeaua propusă de parcări de transfer, spre piste de biciclete sau spre zone pietonale.

Valoarea contractului încheiat pe o perioadă de 60 de zile, este de 105.000 lei, potrivit administrației locale.

Chestionarul poate fi accesat aici .

Camelia Vlad