ACUM:
17.10
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un muzeu brașovean trece dincolo de granițele realității

Publicat: joi, 25 Noiembrie 2021 , ora 11.48
Foto: Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului (Facebook)
Foto: Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului (Facebook)

Un muzeu din Brașov va trece dincolo de granițele planului fizic si va ajunge în casele tuturor iubitorilor de artă din întreaga lume. Este vorba despre Muzeul Civilizației Urbane care a implementat un proiect cultural inedit.

Prin intermediul acestuia, instituția de cultură și-a propus să promoveze valorile culturale de patrimoniu etnografic ale Municipiului Brașov, folosind o tehnologie digitală artistică media inovativă. Mai exact, dezvoltarea unei aplicații media software de artă digitală, găzduită pe un server. Aplicația a reprodus în format 3D muzeul din Piața Sfatului.

În cadrul proiectului "Muzeul Virtual al Civilizației Urbane a Brașovului" s-a urmărit transpunerea în format digital a tuturor obiectelor de patrimoniu cultural expuse în muzeul brașovean, reproducerea în 3D a arhitecturii de interior a acestuia și dezvoltarea unei aplicații software care combină digitalul cu fizicul, împingând limitele realității. Și, la fel ca în cazul oricărei alte expoziții fizice, și cea virtuală va avea un vernisaj oficial, joi, 2 decembrie, ora 11.00, în cadrul ”Conferinței tematice de promovare a proiectului cultural”.

Prezența va fi permisă pe ambele planuri, fizic, la sediul muzeului, cu respectarea normelor în vigoare, impuse de pandemie, și online, LIVE, pe pagina de socializare a Asociației Rază de Speranță. Aceasta din urmă este organizator alături de Asociația ESTE'NEST București, dar au și sprijinul Muzeului de Etnografie Brașov. Proiectul este cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Bianca Bucă