ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

15 persoane reținute în urma conflictului cu topoare de la Săcele

Publicat: vineri, 26 Noiembrie 2021 , ora 14.05

Bătaia cu topoare de sâmbătă, 20 noiembrie, de la Săcele s-a lăsat cu numeroase rețineri de persoane. Nu mai puțin de 12 bărbați și 3 femei au ajuns în arestul Poliției Brașov, după ce ancheta a continuat în această săptămână.


În continuarea cercetărilor privind conflictul spontan petrecut la data de 20 noiembrie 2021, pe raza municipiului Săcele din județul Brașov, polițiștii au stabilit faptul că mai multe persoane, având asupra lor obiecte contondente, ar fi pătruns, fără drept, prin forțarea porții de acces, în curtea unui imobil, unde ar fi distrus mai multe bunuri și ar fi exercitat acte de violență și incitări la violențe în public, tulburând ordinea și liniștea publică”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, agentul principal Nadia Olaru.


Inițial, polițiștii au aflat că trei bărbați au intrat cu topoarele peste un altul, în locuința celui din urmă, care a și ajuns la spital, grav rănit.


Cercetările au continuat în zilele următoare și anchetatorii au aflat că numărul persoanelor implicate a fost mult mai mare.


În urma unui complex de activități investigativ-operative efectuate în cauză, polițiștii au identificat și condus la audieri 23 de persoane bănuite că ar fi fost implicate în conflict, ulterior, în baza probatoriului administrat, 15 dintre acestea, respectiv 12 bărbați, cu vârste cuprinse între 17 ani și 43 ani și 3 femei, cu vârste cuprinse între 19 ani și 57 ani, toți din municipiul Săcele, județul Brașov, au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov”, a adăugat Nadia Olaru.


Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Sorin Țârcă