ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Mita de 8.000 de lei oferită polițiștilor l-a trimis la închisoare

Publicat: luni, 29 Noiembrie 2021 , ora 13.42

Doi șoferi au încercat să mituiască polițiștii rutieri din Brașov pentru a nu fi sancționați după ce au fost găsiți cu nereguli. Totul s-a întâmplat în mai puțin de o săptămână.

Primul conducător auto a fost depistat, pe 21 noiembrie, conducând un camion pe DN1, deși traficul de mare tonaj era interzis în zona respectivă. A încercat să mituiască polițistul, dar omul legii a anunțat Direcția Generală Anticorupție. Al doilea șofer cercetat pentru dare de mită a fost prins șase zile mai târziu.

"Un conducător auto a oferit suma de 8.000 de lei unui echipaj de Poliție Rutieră pentru ca acesta să nu întocmească un dosar de cercetare penală întrucât conducătorul auto a fost depistat, în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe raza stațiunii Predeal, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, acesta având o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. (...) În ambele cazuri, polițiștii din cadrul IPJ Brașov au respins mita oferită și au denunțat faptele la Direcția Generală Anticorupție"
, a spus agentul de poliție Alina Maria Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Șoferul care a oferit mita de 8.000 de lei a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Radio România Brașov FM