ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Valorile culturale ale Brașovului, prezentate într-un proiect inedit al Muzeului Civilizației Urbane

Publicat: joi, 2 Decembrie 2021 , ora 9.26
Sursa foto: Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului
Sursa foto: Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

Poiect inedit al Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului. Instituția de cultură și-a propus să promoveze valorile patrimoniului brașovean în întreaga lume, folosind o tehnologie digitală inovativă. Mai exact, dezvoltarea unei aplicații care reproduce în format 3D muzeul din Piața Sfatului.

"În cadrul proiectului s-a urmărit transpunerea în format digital a obiectelor de patrimoniu cultural expuse în Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, precum și reproducerea în 3D a arhitecturii de interior a Muzeului care combină digitalul cu fizicul împingând limitele realității, facilitând accesul din toată lumea la valorile culturale de patrimoniu ale Brașovului", se arată într-un comunicat al instituției de cultură.

Vernisajul expoziției va avea loc, astăzi, de la ora 11.00. Prezența va fi permisă pe ambele planuri, atât fizic, la sediul muzeului, cu respectarea normelor în vigoare, cât și online, pe pagina de socializare a Asociației Rază de Speranță.


Monica Neacșu