ACUM:
9.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

53 de proiecte depuse în cadrul programului de bugetare participativă, la Brașov

Publicat: joi, 2 Decembrie 2021 , ora 17.48
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

53 de proiecte au fost depuse pentru programul de bugetare participativă, în municipiul Brașov.


Până în 20 decembrie, comisia de bugetare participativă va trebui să evalueze toate proiectele, pentru a le selecta pe cele ce vor intra în votul publicului.


Prima etapa a programului de bugetare participativă s-a finalizat în această săptămână. A fost etapa în care brașovenii au putut să depună proiecte pe cele 4 domenii: Orașul mobil, Orașul verde, Orașul comunităților și Orașul relaxat. Cel mai interesant domeniu pentru brașoveni a fost al Orașului comunităților, unde au fost depuse 17 proiecte. Urmează ca, în săptămânile următoare, comisia să verifice eligibilitatea fiecărui proiect, iar din 3 ianuarie brașovenii vor fi invitați să voteze acele proiecte pe care își doresc că municipalitatea să le implementeze”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Suma totală alocată de municipalitate pentru acest program este de 2 milioane de lei. Mai exact, câte 500.000 pentru fiecare dintre cele 4 categorii.

Reamintim că Programul de bugetare participativă nu este un program de acordare a unor finanțări nerambursabile, cum este cazul proiectelor culturale sau sportive, ci este un program prin care Municipalitatea implementează propunerile venite și votate de cetățeni.

Adina Chirvasă