ACUM:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brățări dacice, descoperite în județul Brașov

Publicat: luni, 6 Decembrie 2021 , ora 13.35
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook
Trei brățări dacice de argint, cu reprezentări antropomorfe unice, au fost scoase la lumină zilele trecute în satul Lupșa (comuna Hoghiz), județul Brașov, cu ajutorul unui detector de metale.


Descoperirea arheologică a fost făcută de către un localnic, pasionat în domeniu, iar obiectele au fost predate Direcției Județene pentru Cultură Brașov, pentru evaluare și valorificare.


Au fost descoperite de către un mare pasionat. Una este mai ornamentată, cu capete antropomorfe, și două sunt simple, cu profil rotunjit. Ele vor fi predate ulterior către un muzeu pentru a fi cercetate și valorificate”, a spus Raluca Postulea, consilier la Direcția de cultură.


Tânărul brașovean, care are autorizație pentru deținerea detectorului de metale, a mai descoperit în acest an artefacte deosebite, tot în zona Lupșa.


Acestea sunt cele mai spectaculoase, din Brașov, fiind grup de 3 descoperite în același loc. În mai și în august a mai adus o spadă, vărfuri de săgeți – o spadă chiar interesantă”, a adăugat Raluca Postulea.


Potrivit legislației în vigoare, descoperitorii de tezaure pot primi din partea statului până la 45% din valoarea artefactelor.

Camelia Vlad