ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Grădinița nr. 34, prima unitate de învățământ încălzită din surse regenerabile

Publicat: luni, 13 Decembrie 2021 , ora 17.51
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Grădinița cu program prelungit nr. 34, de pe str. Turnului nr. 2, a devenit prima unitate școlară din Brașov care produce și livrează energie din surse regenerabile, a anunțat administrația locală.


În cadrul parteneriatului dintre Municipalitate și Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România au fost finalizate lucrările de instalare a sistemului de panouri fotovoltaice, pe acoperișul grădiniței. Astfel, la această unitate de învățământ va fi produsă energia pentru consumul propriu iar surplusul va fi direcționat în rețea, contra cost, pe baza unui contract de vânzare-cumpărare cu furnizorul de energie electrică.

Această investiție are o valoare de valoare de 32.000 de lei, fiind susținută de companii membre ale Organizației Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile.

Proiectul a demarat în cadrul Forumului Orașelor Verzi.

Camelia Vlad