ACUM:
8.05
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

„Povești de iarnă” la Casa Mureșenilor

Publicat: marți, 14 Decembrie 2021 , ora 13.40

Trei zile pentru evenimente dedicate copiilor au pregătit muzeografii de la Casa Mureșenilor. Mai multe vizite ghidate și ateliere dedicate sărbătorilor de iarnă vor fi cuprinse în programul "Povești de iarnă". Acesta este dedicat copiilor cu vârste între 6 și 14 ani, iar numărul maxim de participanți este de 15, la fiecare dintre acțiuni.

Seria de evenimente va debuta în 22 decembrie, la ora 15:00, când va avea loc atelierul de sărbători "Oameni de zăpadă din șosete". Artista brașoveană Gabriela Bularca îi roagă pe cei mici să vină cu o șosetă mare și albă la acest atelier.

A doua zi, 23 decembrie, tot de la ora 15:00, copiii vor putea învăța mai multe despre natură de la silvicultorul Iuliana Bîlgă. Atelierul "Ecologie și natură" este deja tradițional la Muzeul Casa Mureșenilor, iar elevii învață multe lucruri importante despre arbori.

Între Crăciun și Anul Nou, în 28 decembrie, tot de la ora 15:00, muzeul va găzdui două cursuri. Cel intitulat "Blazoane medievale bistrițene și blazoane de familie" este legat de expoziția "Ecouri medievale", care poate fi vizitată la Casa Mureșenilor.

Muzeul are în această perioadă și o tiparniță, replică a celei folosite de Diaconul Coresi, împrumutată de la Muzeul din Câmpulung Muscel. Muzeografii profită de aceasta și organizează un curs despre tipar și tipărituri. Cei care participă la primele două acțiuni pot pregăti și mici cadouri pentru copiii defavorizați.

Sorin Țârcă