ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.05
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Aproape toate locurile de cazare din hotelurile și pensiunile brașovene sunt rezervate de sărbători

Publicat: marți, 14 Decembrie 2021 , ora 21.57
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Aproape toate locurile de cazare sunt rezervate, pentru sărbători, la pensiunile și hotelurile din județul Brașov, atât în stațiuni, cât și în satele de la poalele Pietrei Craiului.

Cu mai bine de 90% din locuri rezervate, operatorii din turism fac ultimele pregătiri ca să se asigure că oaspeții vor petrece un Crăciun sau un Revelion de vis.

Proprietarii de pensiuni din zona Fundata, de pildă, spun că au pregătit o gamă diversificată de bucate tradiționale, dar și mai multe activități pentru turiști:

Bucate tradiționale, caltaboși, tobă, lebăr, pomana porcului, cozonaci, prăjituri de casă și nenumărate alte bunătățuri. Pe lângă mesele festive, turiștii se pot bucura de centrele de SPA din zonă, drumeții pe munte și alte activități outdoor. A nins la Fundata așa că turiștii sunt așteptați într-un cadru de poveste”, a spus Severina Puiu, cabanier.

Pentru un sejur de sărbători într-o cabană din zona Bran – Moieciu - Fundata, turiștii trebuie să plătească între 1.000 și 1.500 de lei.

Și la Predeal și Poiana Brașov sunt rezervate aproape toate locurile de cazare. Și asta cu toate că aici un pachet turistic de patru nopți, de Crăciun costă între 3.000 și 4.000 de lei pentru două persoane.

De Revelion, prețul crește și ajunge la 6.900 de lei pentru patru nopți de cazare, cu demipensiune.

Avem mâncare tradițională românească, băutură aleasă. Avem vinuri românești foarte bune. Suntem, de asemenea, pregătiți cu spectacole, cabaret, avem dansuri grecești; ne bucurăm de un band - unul foarte bun, din zona Brașovului - și atunci putem spune că sărbători ca în România nu veți găsi nicăieri”, a spus managerul unui hotel din Poiana Brașov, Gabriel Roșca.

Potrivit ultimelor măsuri adoptate de autorități, unitățile de cazare pot primi oaspeți până la 50% din capacitatea maximă. Se pot face cazări doar pentru persoanele vaccinate complet, trecute prin boală sau pentru cele care prezintă test negativ PCR (în ultimele 72 de ore) sau test rapid efectuat în ultimele 48 ore.


Monica Neacșu