ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cenaculul "Dincolo de cuvinte", la Codlea

Publicat: miercuri, 15 Decembrie 2021 , ora 12.06
Sursa foto: Corina Nica
Sursa foto: Corina Nica

După o pauză lungă, impusă de situația pandemică din țară, dorul artiștilor de scenă și public îi determină pe aceștia să caute motiv de întâlnire cât mai des și în contexte din ce în ce mai creative. La Codlea, spre exemplu, se dorește să devină o tradiție Cenaclul ,,Dincolo de cuvinte".

Poeți, cantautori, scriitori, muzicieni și publiciști și-au dat întâlnire, miercuri, 15 decembrie, la Biblioteca Municipală Codlea, pentru o după-amiază specială. Începând cu ora 14.00, aceștia și-au dorit să se întâlnească și cu iubitorii de cultură, literatură și muzică, în cadrul Cenacului "Dincolo de cuvinte", organizat de soții Corina și George Nica.

"Noi, cei care publicăm jurnalele prezentului, alegem să ne întâlnim între noi, dar și să împărtășim din munca noastră celor care sunt dornici să ne cunoască", ne-au declarat aceștia.

Astfel încearcă să aducă în dar, de sărbători: poezia, proza și colindele. Artiștii sunt personalități ale județului Brașov, iar organizatorii își propun ca evenimentul să devină motiv de întâlnire a artelor în fiecare lună. Au creat chiar și versuri care să reflecte spiritul acestor întâlniri:

”Se-adună poeții vestind în Cetate

Că vin sărbători și speranțe mai sunt

Orașul e viu iar aici, pe Pământ,

Mai crește iubire în inimi curate.


Copacii se-nclină și cerul vibrează

Miroase-a Crăciun și răsună colind

Poeții se-adună lumina vestind

Cu inima veselă și mintea trează.


Poeții sunt preoți ai verbului viu,

Sunt cerbi și sunt brazi și lumini totodată

Se roagă și scriu și nu dorm niciodată

De parcă nu-i timp și se face târziu...”


Corina Nica


Bianca Bucă