ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De sărbători, infractorii nu sunt în vacanță

Publicat: vineri, 17 Decembrie 2021 , ora 11.44
Sursa foto: IPJ Brașov
Sursa foto: IPJ Brașov
La final de an, polițiștii brașoveni îi atenționează pe cetățeni cu privire la riscurile la care se expun dacă nu sunt precauți, mai ales pe fondul aglomerației din magazine, piețe, târguri sau parcări, locurile ideal în care infractorii acționează cu mai multă ușurință.

Fie că vă petreceți sărbătorile acasă, fie că alegeți să mergeți într-o minivacanță, vigilența nu ar trebui să vă lipsească. Oamenii legii vă recomandă să luați toate măsurile de securitate a locuinței și bunurilor personale. Asigurați întotdeauna ușa de la intrare, ferestrele, balconul sau terasa ori garajul.

Oricât de mare ar fi tentația să împărtășiți experiențe din vacanță cu prietenii din mediul online, evitați să postați astfel de detalii atunci când sunteți plecați.

Nu ezitați să întrebați persoanele necunoscute pe care le întâlniți în imobil, cine sunt și pe cine caută și chiar rețineți cât mai multe semnalmente ale acestora. De asemenea, nu furnizați informații despre vecini persoanelor pe care nu le cunoașteți.

Polițiștii vă mai recomandă să evitați să depozitați la vedere ambalajele obiectelor de valoare pe care le dețineți.

Nu uitați! Infractorii sunt foarte abili și folosesc numeroase pretexte pentru a pătrunde în locuință. În multe cazuri, hoții acționează câte doi. În timp ce unul distrage atenția victimei, celălalt caută și sustrage din locuință bani și bunuri de valoare. Așadar, nu permiteți accesul în locuință persoanelor străine indiferent de motivul pentru care au sunat la ușă.

Sursa foto: IPJ Brașov

Bianca Bucă