ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai mulți bani de la bugetul de stat pentru Consiliul Județean

Publicat: vineri, 17 Decembrie 2021 , ora 17.23
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov

Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, a participat astăzi, ca reprezentant al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, la o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă și cu alți membri ai Guvernului.

Discuțiile s-au concetrat pe Proiectul de buget pe anul 2022.

"Am obținut următoarele aspecte: a crescut alocarea pentru județe de la 250 de lei la 350 de lei pe fiecare locuitor. (...) De asemenea, am obținut un buget pentru drumuri județene de la 420 de milioane la 1 miliard. În prima etapă vom avea 600 de milioane, iar ulterior, la rectificarea bugetară, am primit promisiunea că vom primi și celelalte 400 de milioane pentru a ajunge la 1 miliard", a explicat Adrian Veștea.


Un alt aspect important pentru administrația județeană este că activitatea Direcției de asistență socială și pentru protecția copilului va fi finanțată în proporție de 90% de la bugetul de stat.


“Am primit promisiunea că până în luna ianuarie vor apărea normele de aplicare pentru ceea ce înseamnă exploatarea resurselor de suprafață, unde fiecare consiliu județean și autoritate publică locală are o anumită redevență care urmează să fie primită. Sunt mulțumit de ceea ce am putut obține astăzi, în urma discuțiilor avute cu Guvernul României”
, a adăugat Adrian Veștea.


De asemenea, s-a agreat ca în cursul anului 2022 să se elaboreze și să se aprobe Codul finanțelor publice locale, astfel încât să se asigure o predictibilitate în fundamentarea bugetelor, și nu modificarea în fiecare an, prin legi anuale ale bugetului de stat, potrivit sursei citate.

Camelia Vlad