ACUM:
20.00
Rockada
Urmează:
21.00
Teatrul Național Radiofonic
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Doar 15 persoane au participat la protestul salariaților din Educație, la Brașov

Publicat: luni, 20 Decembrie 2021 , ora 16.40
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Protestul salariaților din Educație a fost susținut, la Brașov, doar de 15 persoane.

Pichetul a fost anunțat încă din weekend și autorizat pentru maxim 100 de persoane.

Ne așteptam să fie mai multă lume. Din păcate, organizarea a fost făcută cam din scurt. Vineri am mobilizat oamenii și pentru că a fost weekend și pentru că nu au fost zile de lucru în școală, din păcate acesta este rezultatul. Mâine poate vom fi mai mulți. Avem aprobare pentru două zile de pichetare”, a spus președintele Uniunii Județene „Spiru Haret” Brașov, Alin David.

Principala nemulțumire a celor din Educație o reprezintă subfinanțarea sistemului educațional, din care derivă și revendicările salariale.

Conform legii ar trebui să fie 6% din PIB, dar este al 11-lea an în care nu se alocă acești bani și nici măcar apropiați. Din ce știu eu, 2,28% este PIB-ul pentru acest an. Cel puțin din ultimii 3 ani este cel mai mic. De aici derivă toate lucrurile. Personalul de îndrumare și control - cei care au vechime foarte mare - sunt cumva plafonați la salariul din 2022. În această categorie intră și personalul auxiliar - de exemplu contabili - care au vechime mare poate, și o anumită gradație de merit și sunt blocați. 30.000 de salariați din nedidactic nu beneficiază de sporuri. Ultima lor creștere cred că a fost în 2016”, a spus președintele Sindicatului „Spiru Haret” Brașov, Adrian Radu.

În unitățile școlare, până miercuri, este grevă japoneză, mai spun sindicaliștii. În cazul în care revendicările lor nu vor fi luate în seamă, aceștia amenință cu declanșarea grevei generale.

Proteste similare au fost anunțate și în alte județe din țară.

Adina Chirvasă