ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A început operațiunea de colectare a brazilor de Crăciun

Publicat: luni, 10 Ianuarie 2022 , ora 18.54
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Au trecut sărbătorile de iarnă, astfel că este de așteptat ca, în această perioadă, brașovenii să-și despodobească brazii și să-i arunce.

Cei doi operatori pentru colectarea deșeurilor, care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Brașov, au fixat un program pentru ridicarea brazilor (vezi aici).

„După primele zile de colectare a brazilor de Crăciun putem spune că oamenii respectă programările și îi scot în stradă în ziua în care se face și colectarea deșeurilor reciclabile. Mai avem și situații când unii dintre concetățenii noștri îi scot în stradă fără să țină cont dacă este o zi programată sau nu. Pentru astfel de situații, ambii operatori au mașini de intervenție cu care ridică acești brăduți”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Reprezentanții municipalității recomandă ca brazii să fie scoși din case în ziua în care se desfășoară colectarea deșeurilor reciclabile, pentru a fi ridicați și transportați în mașini separate. Se va evita, astfel, blocarea accesului la platformele de gunoi.

„Până în prezent nu am avut nicio sesizare legată de faptul că ar fi brăduți care blochează trotuarele sau accesul la platformele de gunoi. Putem spune că brașovenii respectă regulile de depozitare a brăduților de Crăciun”, a adăugat Sorin Toarcea.

Reamintim că, în zonele de case, brașovenii sunt invitați să pună pomii de Crăciun lângă sacii cu deșeurile reciclabile, iar în zonele de blocuri, aceștia vor fi duși lângă platformele de depozitare a deșeurilor.

Camelia Vlad